Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte öğrencilere kitap okumanın önemini anlatarak, "Kitap okumak insanın ufkunu açar. Kitapların verdiği bilgileri hiç bir yerden öğrenemezsiniz. Mutlaka kitap okuyun ve okutun." dedi.
Kütüphaneler Haftası nedeniyle ilk tören Sarıgöl Kaymakamlığında düzenlendi. İlçe Halk Kütüphanesinden en çok kitap okuyan öğrenci ve vatandaşları makamında kabul eden Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, kitap kurdu öğrenci ve vatandaşlara çeşitli hediyeler verdi. Kaymakamlıktaki törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Muratoğlu, İlçe Halk Kütüphane Müdürü Hatice Bulanık ve okul müdürleri de katıldı.
Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Muratoğlu ve Halk Kütüphanesi Müdürü Hatice Bulanık Afşar İlkokulu’ndaki öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kitap dağıtımı gerçekleştirdiler. Afşar mahallesi İlkokulunda eğitim öğretim gören 1. ve 2. sınıf öğrencilerine kitap hediye eden Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, "Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başlatılmalıdır. Küçük yaşlarda öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı verilmelidir. Bu alışkanlığı alanlar ölene kadar okumayı devam ettirirler. Kitap okumak insanın ufkunu açar, genişletir. Kitapların verdiği bilgileri hiç bir yerden öğrenemezsiniz. Mutlaka kitap okuyun ve okutun" dedi.