İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) organizasyonu ile İnegöllü 160 mobilyacı özel uçakla İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen “I Saloni 2015” mobilya fuarına gitti. KOSGEB’in desteklediği gezi üç gün sürecek.
16-19 Nisan 2015 tarihleri arasındaki geziye aralarında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri Salim Kaplan, Osman Ceylan ve Rıdvan Kocaağa, Meclis üyeleri Kenan Kender ve Yavuz Uğurdağ, 14. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Cüneyt Özrazgat, Oda Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ile birlikte 165 kişi yer aldı. Heyet önceki akşam Yenişehir Havaalanından sabah saat 06.00’da özel uçakla İtalya’ya uçtu.
Ziyaret kapsamında, Milano’daki “I Saloni 2015” Mobilya Fuarı’nın yanı sıra, Milano’daki Avrupa Tasarım Enstitüsü ziyaret edilecek ve tasarım enstitüsü tarafından mobilya tasarımı üzerine bilgilendirici bir sunum yapılacak. Ziyaretin ilk akşamında, konaklama yapılacak olan otelde Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu, Milano Ticaret Ataşeliği, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği heyetlerinin katılımıyla akşam yemeği verilecek.
165 kişilik heyeti İtalya’ya uğurlayan İTSO Başkanı Metin Anıl, iş gezisinin yüzde 50 KOSGEB’in desteği ile gerçekleştiğini söyledi. İTSO Başkanı Metin Anıl, “Geçtiğimiz yıl ilkini organize ettiğimiz gezinin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın fuara gitmesini kolaylaştırma adına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında yapılan bir organizasyon. KOSGEB’in desteğiyle yapılan bu organizasyona Mobilyacılar Odası, İMOS, İGİAD, İNSİAD, TÜMSİAD, İMİDER destek veriyor. 16 Nisan’da Milano’da başlayan Saloni Fuarı için bu organizasyonu düzenledik. Geçtiğimiz yıl mobilyacı arkadaşlarımızın İtalya’ya ulaşmasında sağlanan bu kolaylık bundan sonraki yıllarda artacak devam edeceği ümidindeyiz. Çünkü İnegöl, mobilyada başkent olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. İyi yoldayız, iyi gidiyoruz. Bunun altında yatan İnegöl’ün birlik ve beraberliği. İnegöl’ün menfaatinin olduğu yerde İnegöl hemen kümeleniyor ve birlik ve beraberliğini hemen ortaya koyuyor” dedi.
İtalya’ya uçak kaldırmanın kümelenme modeli olduğunu ifade eden Başkan Anıl, “165 kişi İtalya fuarını gezme fırsatı bulacak. Bu fuarda geçtiğimiz fuarda yaşanılan sıkıntıların yaşanmaması adına otelimiz fuarın hemen yanı başında. Katılımcı arkadaşlara, destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.