Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Filistin’den Trabzon’a gelen spor heyetini makamında kabul etti.

Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinliler’in ender sosyal kulüplerinden biri olan Burç El Lak Lak Başkanı Nasser Ghaith ve beraberindekileri kabulünde konuşan Gümrükçüoğlu, müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ten gelen heyeti Trabzon’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gümrükçüoğlu “Bu ziyaretin ilk olmakla beraber tek ziyaret olarak kalmamasını, sporcularımızın her zaman buraya teşrif etmelerini istiyoruz. Onlara Trabzon’da kamp yaptırmak, onları misafir etmekten mutlu olacağız. Muhterem misafirlerimizin oradaki Müslüman gençliğin, Filistinli evlatlarımızın sporla bir ve beraber olmalarının ehemmiyetini kavramış olmaları, gençliğimizi sporla bir arada tutarak sağlıklı insanlar olarak yetişmelerine olan katkıları münasebetiyle çok teşekkür ediyorum. Başlangıç irtibatımız sürecek” dedi.

Filistin’deki spor çalışmaları hakkında Başkan Gümrükçüoğlu’nu bilgilendiren Burç El Lak Lak Başkanı Nasser Ghaith ise “Biz Kudüs’te iki küçük dernektik, birleşip büyük bir dernek olduk. Sizi Kudüs’te ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kulüp Genel Müdürü Muntesar İdkaidek da Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilere dikkat çekti. İdkaidek, “Tabi ki biliyorsunuz eski Kudüs var. Bizim derneğimiz eski Kudüs’te, Sultan Süleyman’ın yaptırdığı surların yanında bulunuyor. Hep diyorlar ki ‘İsrail’in babası Amerika’ diye, biz de ‘bizim babamızın Türkiye’ olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.