Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetimi Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ergen, Aykut Karasoy, Hüseyin Akın, Hakan Akar, Murat Oğuz Öncel ile Meclis Üyesi Baykal Özden katıldı.
OSB ilçe ekonomisinde üretim ve istihdama katkı sağlar
Ziyarette Vali Türker’e görevinde başarılar dileyerek konuşmaya başlayan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda çalışmaları ve ilçe ekonomisi ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Boztaş, Manavgat ekonomisinin turizm ağırlıklı olduğuna dikkat çekerek ilçenin geleceği açısından ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi gerektiğine söyledi. Ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek için yaptıkları çalışmalar konusunda da bilgiler veren Boztaş, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Oda olarak 1996 yılından bu yana OSB ile ilgili yaptıklarını çalışmaları anlatan Boztaş, OSB için bulunan 444 dönümlük alan yer konusunda bazı pürüzler yaşandığına vurgu yaptı. OSB kurulması halinde ilçe ekonomisinde üretim ve istihdama katkı sağlayacağını anlatan Boztaş, üretimin artması ile ilçe ekonomisinin daha da güçleneceğini belirtti. 19 yıldır yapılan çalışmaları "Organize Sanayi Bölgesi Araştırmaları" isimli rapor haline getirerek kitaplaştırdıklarını ifade eden Boztaş, raporu Vali Türker’e sundu.
Vali Türker ise MATSO yönetiminin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıkları söyledi. İlçe ekonominin çeşitlemesi konusunda en önemli alanlardan birinin de Manavgat’a kazandırılması düşünülen OSB olduğunun altını çizen Türker, MATSO yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Vali Türker, OSB ile ilgili Antalya Deftarı Hidayet Mat ve Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ü telefonla arayarak girişimde bulundu.
Ziyarette Vali Türker’e Manavgat’ın yöresel ürünlerinden oluşan bir hediye paketi sundu.
Orman Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapılacak
Antalya Valisi Türker’in ardından MATSO heyeti Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ü makamında ziyaret etti. Başkan Boztaş, Müdür Türk’e görevinde başarılar dileyerek ilçe ekonomisi ve Oda çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Boztaş, İlçe ekonomisinin çeşitlenmesi için OSB konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ise MATSO yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek OSB’nin İlçe ekonomisi için öneminin farkında olduklarının altını çizdi.
Ziyarette ayrıca MATSO ile Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi düşünülen ortak projeler ve çalışmalar konuşuldu.