Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen Giresun Feshane Günleri’nde stantlarda renkli görüntüler yerini almaya başladı.
Feshane Giresun Günleri daha başlamadan İstanbul’da yaşayan Giresunluların akınına uğradı. Stantlarda ise Karadeniz’in vazgeçilmez enstrümanı dev kemençe ilgi görürken, bir hafta bayatlamayan Çavuşlu ekmeği ise büyük rağbet görüyor. Yerini elektrikli makinelerin aldığı yayıklar ise sadece tanıtım amaçlı stantlarda yerini aldı.
Kemençe sesini duyan Giresunlular horon oynarken, dev kemençe maketi ise büyük ilgi görüyor.
Yaklaşık bir hafta boyunca bayatlamayan meşhur Çavuşlu ekmeğini Giresun’dan getirerek satışa sunan Nuriye Evcime gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Ekmeğin özelliklerini anlatan Evcime, “Çavuşlu ekmeği odun fırınında ekşi maya ile yapılmaktadır. Bu nedenle de ayrı bir tadı bulunmaktadır. En önemli özelliği ise bir hafta bayatlamamaktadır. Aslında ekmeği Görele’nin Çavuşlu beldesi yapsa da reklamını başkaları yapmaktadır” dedi.
Göreleli kemençe yapım ustalarından Temel Karadeniz ise yaptığı 2 metreden uzun kemençesiyle dikkat çekiyor.
Karadeniz, “Özel olarak bu kemençeyi 15 günde tamamladım. Birçok çeşit kemençe yaptım. Bu da o kemençelerden biridir. Ancak bunun özelliği şimdiye kadar yapılan en büyük kemençe olmasıdır. Boyu 2 metre 15 santimdir” dedi.