YOZGAT’ta yaralı köpeği, Devlet Hastanesi'ne götürerek tedavi ettirmek isteyen 9 yaşındaki Ömer Faruk Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Ömer Faruk, kendisine hediye edilen köpeği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan aldı.
Yozgat’ta Nisan ayında boynundan yaralanmış olarak bulduğu sokak köpeğini tedavi ettirmek için Yozgat Devlet Hastanesi'ne götüren Ömer Faruk Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı. Ömer Faruk daha sonra bir sürprizle daha karşılaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine köpek hediye ettiğini öğrenince çok sevindi.
Hediye köpeği teslim eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz bir elçiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ömer Faruk'a hediyesini getirdik. Ömer, Yozgatlılar'ın da yüzünü ağartan güzel bir iş yaptı. İnsanlara örnek olan bir davranış ortaya koydu. Hayvanları seven, insanları zaten sever ve değer verir. Yaşı küçük ama yaptığı iş çok büyük.Doğru olan bir davranış yaptığı için ben kendisini kutluyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın, bütün Türkiye'nin dikkatini çekti. Böylelikle Yozgat'ın adını da duyurmuş oldu. Cumhurbaşkanımızın hediyesini takdim ettik" diye konuştu.
Ömer Faruk ise 6 ay önce yaşadıklarını anlatırken, şunları söyledi:
"Boynundan yaralanmış bir köpeği hastaneye götürerek tedavi yaptırmak istedim. Ama hastanede tedavi yapmadılar. Daha sonra veterinere götürdüm ve veteriner güzelce tedavisini yaptı. Köpek daha sora evimizde bir müddet misafir oldu. Beni çok üzen bir şey daha var. O da dünyada akan kanlar. Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Suriye'de, Çeçenistan'da, Pakistan'da. Buralarda kardeşlerimiz öldürülüyor. Yazık değil mi? Benim yaşımdaki çocuklar öldürülüyor, bebekler öldürülüyor. Yazık günah değil mi? Cumhurbaşkanımızın bana vermiş olduğu hediyeler için de teşekkür ederim. Köpeğime kavuştum. Köpeği getirenlere de teşekkür ederim. Çok mutlu oldum ve köpekleri çok seviyorum. Köpeğimin adını 'Revan' koydum."

FOTOĞRAFLI