Çorum’un Osmancık ilçesinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askerlere yönelik hain saldırıyı protesto eden vatandaşlar İlçe Jandarma Komutanlığı’na yürüdü.
Osmancık Ülkü Ocakları tarafından terör örgütü PKK’nın Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Saat Kulesi meydanında bir araya gelen yaklaşık bin kişilik grup şehitler için saygı duruşunda bulundu.
Burada grup adına bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Osmancık İlçe Temsilcisi Salim Sal, terör örgütü PKK tarafından kurulan hain pusu sonucu 16 askerin şehit düştüğünü hatırlatarak, “Akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapmış olduğu açıklamaya göre 16 askerimiz şehit düşmüş, 6 askerimiz yaralanmıştır. Bu durum karşısında “Çözüm Süreci” adı altında yürütülen tüm faaliyetlerin buzdolabına değil öldürülen teröristlerle birlikte gömülmesini istiyoruz. Yapılan yanlışlardan acilen dönülmesini, ülkenin birlik ve beraberliği konusunda atılacak adımların şu zamana kadarki yapılan hatalardan ders çıkarılarak atılmasını temenni ediyoruz. Bu vatan için hepimiz canımızı seve seve vermeye razıyız. Bizim itirazımız göz göre göre askerimizi, polisimizi ateşe atan uygulamalardır.” dedi.
Açıklamanın ardından ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez. Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde sloganlar atarak İlçe Jandarma Komutanlığı önüne yürüyen grup, burada İstiklal Marşını okuduktan sonra dağıldı.