Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.
Başkan Nilgün Derviş, beraberinde dernek yönetim kurulu üyeleri Ender Erdemil ve Coşkun Doğmuş ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret ederek, dernek olarak sokak hayvanlarına yönelik yapmış oldukları çalışmalara maddi ve manevi destek veren Başkan Kocamaz’a teşekkür ettiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle dernek olarak önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Derviş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kurulmasının, sahipsiz hayvanların sorunlarının çözümünde çok büyük katkısı var. Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz seçim çalışmalarında bizlere, sokak hayvanlarının sağlığının ve refahının, insanlar kadar korunacağının taahhüdünü vermişti. Başkan Kocamaz’ın sokak hayvanları için vermiş olduğu destek, tüm hayvan severlerin ortak beklentisiydi. Bu konuda sözünü tutup beklentilerimizi gerçekleştiren Başkan Kocamaz’ı yürekten kutluyor, kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Orman Bakanlığı’ndan tahsis ettikleri 200 dönümlük alanda, güçten düşmüş, yaralı ve sakat hayvanlara hayat boyu bakılabilmesi için hayvan haklarına uygun, doğal barınaklar yapmak için proje çalışmalarına başlandığını ve en kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi. Başkan Kocamaz ayrıca, tüm ilçelere hayvan bakım evi yapmaya gönüllü olduklarını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlatan Kocamaz, “Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığımız bünyesinde sahipsiz hayvanların sorunlarını çözmek için şube ve şeflikler oluşturduk. Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığımız, tüm hayvanlarının sesi oldu” diye konuştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, Mersin Hayvan Dostları Derneği’ne personel, araç, tıbbi malzeme, ilaç, hayvan maması desteği verip bina bakımını üstlendiklerini söyleyen Kocamaz, “Mersin Hayvan Dostları Derneği’nin maddi-manevi tüm ihtiyaçlarını belediye olarak karşılıyoruz. Derneğin yönetimini ise sevgi dolu dernek üyelerimize bıraktık. Sokak hayvanlarının insanlar kadar yaşama, barınma, korunma ihtiyacı vardır. Bu nedenle tüm canlılarımıza sahip çıkmak adına önemi adımlar atıyoruz. Hayvanları sevmeli, onlara sahip çıkmalı ve çocuklara bu sevgiyi aşılamalıyız” ifadelerini kullandı.