ORDU (AA) - Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz, aşırı sıcaklar nedeniyle hastanenin aciline başvuran hasta sayısının arttığını söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının yükselen nem oranıyla birlikte kronik hastalığı olanlar ile yaşlı hastaları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

"Yüksek derecelerde güneşe maruz kalan her kişi, güneş çarpması açısından risk altında" diyen Yılmaz, "Özellikle çocuklar, yaşlılar, diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalığı, yoğun ilaç kullananlar risk altındadır." dedi.

Son günlerde acil servise olan başvuru sayısında artış yaşandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yüksek ateş, tansiyon, halsizlik, ve kronik rahatsızlığı nedeniyle, genel durumunda değişim olan vatandaşlarımız acil servislere müracaat ediyor. Bölgemizde fındık hasatına başlanması ile birlikte, özellikle akşam saatlerinde acil servisimiz büyük yoğunluk yaşıyor. Müracaatlara baktığımızda genelde yüksek sıcaklıklar nedeniyle baş ağrısı veya tansiyonu yükselen vatandaşlarımızın geldiğini görüyoruz."

Dr. Yılmaz, kronik hastalığı olan vatandaşları gündüz mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, serin ortamlarda bulunmaları ve yeterli sıvı alımı yapmaları konusunda da uyardı.