Stadyumlar, perakendeciler, otel ve hastaneler artık konumlarına, kişisel profillerine göre müşterilerle etkileşimde bulunan yerinde kokasyon hizmetleri sunabiliyor.
Aruba Networks Inc. (NASDAQ: ARUN), etkileşimli ve kişiselleştirilmiş, Aruba Beacons tabanlı kablosuz ağ ve lokasyon servisleriyle çalışan bir mobil çözüm olan Aruba Mobile Engagement uygulamasının bugün dünya çapında piyasaya çıktığını duyurdu. Stadyumlar, perakendeciler ve oteller müşterilerinin mekânlarında daha uzun süre kalmalarını sağlamak ve en nihayetinde satın alma kararlarını etkilemek için müşteri bağlılığına yoğunlaşırlar. Bu mekânlar, müşteri deneyimini iyileştirmek ve müşterilerin mekânda yemek yemesi, alışveriş yapması ve rahatlaması için lokasyon bazlı kişiselleştirilmiş teklif ve teşvikler sunmak suretiyle daha çok müşteriyi daha uzun süre mekânda tutabilirler. Yeni Aruba Mobile Engagement ile mekânlar, artık ziyaretleri sırasında müşterilerine kişiye özel promosyonlar sunabilecek. Müşteriler tercihler sürecini tamamladıklarında bildirimler otomatik olarak müşterilerin mobil uygulamalarıyla iletişim kurarak, kişiye özel teklifler, promosyonlar ve yakın çevrede bulunan ürün ve hizmetleri müşteriye iletiyor. Platform, mekânların kablosuz internet altyapısını ve kolayca konuşlandırılan Aruba Beacons ürününü kullandığı için Aruba Mobile Engagement uygulamasını yönetmek bilişim personeli için, kullanmak da müşteriler için kolaylaşıyor.
Aruba Mobile Engagement; kuruluşların kullanıcıların tercihlerini, kişisel profil ayarlarını ve bir mekân içindeki konumlarını esas alarak mobil cihazlarına kişiye özel açılır pencere bildirimi göndermelerine ve doğruluğu yüksek navigasyon hizmeti sağlamalarına imkân tanıyor. Yeni platform, etkinlik mekânlarının pazarlama ve bilişim birimlerinin daha etkin bir ortaklıklar kurmasını, bunun sonucunda da müşteri sadakatinin, memnuniyetinin ve gelirlerinin artmasını sağlar. Müşteriler, Aruba Mobile Engagement’ın açılır pencere bildirimlerini kullanarak, Aruba-Meridian tabanlı uygulamaları veya Aruba ClearPass Guest Advertising ile mobil tarayıcı kullanarak güvenli bir şekilde ilgilendikleri mesajları alacak şekilde tercih yapabilirler. Aruba BeaconsBluetooth Low Energy (BLE) teknolojisini tanıyan mobil uygulamalar ve mekân içindeki mobil cihazları güvenli bir şekilde ağa eklemek üzere kablosuz internet altyapısı kullanılarak müşterilerin mekân içindeki konumlarının eklenmesi kararlaştırılır. Gizlilik ile kaygıları ortadan kaldırmak amacıyla Aruba Mobile Engagement müşteri bilgilerini almaz veya elde tutmaz; etkin hale gelmeden önce pek çok seviyede mobil kullanıcının onayını gerektirir. Ayrıca Aruba Mobile Engagement; bir mekânda kullanıcı aramak için donanım kullanan rakip uygulamalardan farklı olarak mobil cihaz kullanıcılarının Aruba Beacons araması yaparak kendilerini konumlandırmalarını sağlar. Bildirimler, ancak müşteriler üç aşamalı bir seçim işlemini tamamladıktan sonra ilgi alanlarına giren bir noktada bulunduklarında ve mobil uygulama içinde profil oluşturmak üzere bilgi verdikten sonra bir mobil uygulamayı “uyandırır”. Müşteri bildirim almak istemezse kolayca seçimlerini kaldırabilir; böylece müşterilerin mobil cihazları ve mekân arasındaki tüm iletişimi sonlandırır.
Gelişmiş ülkelerde müşteriler, zamanlarının yüzde 90’dan fazlasını iç mekânlarda geçiriyorlar. Bu tüketicilerin yüzde 70’i ise mekânlarda kablosuz internet bağlantısı açık akıllı telefon getiriyor. Bu geniş pazar, mekânların Aruba Mobile Engagement’tan faydalanması için benzersiz bir fırsat sunuyor.