Van’ın Erciş İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Ziraat Odası ve Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik’i makamında ziyaret etti.
Vanyolu Caddesi’nde bulunan Erciş Ziraat Odası’na gelişinde Ziraat Odası ve Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik tarafından karşılanan Kaymakam Yaşar’a oda ve birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar’ın kendilerini ziyaretinden oldukça mutluluk duyduğunu belirten Erciş Ziraat Odası ve Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik, tarım ve hayvancılığın ilçe ve bölge için önemli olduğunu söyledi. Birlik olarak Van’da küçükbaş hayvancılığın gelişmesine büyük katkılar sağladıklarını da anlatan Çelik, “Birlik olarak Van ve ilçelerinde 2014 yılı içinde 20 bin 485 işletmede 1 milyon 975 bin anaç koyun ve keçiyi destekleme kapsamına aldık. Bu çalışmalarımızda başta Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’in her zaman desteklerini yanımızda gördük. Kendilerine bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Kaymakamımızın ziyaretleri de bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Erciş’in tarım ve hayvancılık alanında daha da ileriye gitmesi için Kaymakamımızın direktifleri bizler için birer emir niteliğindedir. Bizlere yaptığı bu anlamlı ziyaretten ötürü yönetimim, üyelerim ve şahsım adına zatıalilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, Van ve ilçeleri için tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu söyledi. Birlik Başkanı Nihat Çelik’in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını da belirten Yaşar, yeni yılın tüm ülkeye, bölgeye, Van ve Erciş’e hayırlar getirmesi dileklerini de iletti.
Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar’ın ziyaretinde Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Uysal, Erciş Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Burak Yiğit, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yüce ile Van İli Koyun keçi Yetiştiricileri Birlik Sorumlusu Dr. Ömer Sinan Tamer de hazır bulundu.