Hatay’ın İskenderun ilçesinde İKEM Koleji öğrencileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş, unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme sanatını öğrencilere tanıttı.
Özel İKEM Koleji tarafından İskenderun’a davet edilen Veysel Gümüş’ün gösterisini gruplar halinde yaklaşık 350 öğrenci izledi.
Öğrencilere camın oluşumu, şekil verme sıcaklığı, ısı iletkenliği ve tarihçesi hakkında bilgiler veren Gümüş, uygulama sırasında tek parça cam borudan semazen yaptı. Öğrenciler ise gösteriyi şaşkın bakışlarla izledi.
Türkiye’de çok sayıda okulda cam sanatını öğrencilerle buluşturduğunu anlatan Veysel Gümüş, bu sanatı unutturmamak için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalıştığını belirten Gümüş, öğrencilerin teorik eğitimlerin yerine uygulamalı anlatımlarla buluşturulması gerektiğini belirtti. Uygulamalı eğitimlerin başarılı sonuçlar ortaya çıkardığını aktaran Gümüş, "3 yıl önce SBS’de camla ilgili bir soru çıktı. Benim gittiğim okullarda bu soruya doğru cevap verme oranı yüzde 80’in üzerine çıkmış. Bununla ilgili birçok teşekkür aldım. Bu örnek bile uygulamalı eğitimin, teorik bilgilere göre çok daha fazla akılda kaldığını gösteriyor. Öğrencilerin teorik bilgiler yerine, uygulama anlatımlarla buluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde Türkiye’yi dolaşıyorum" dedi.