Erzurum’da önceki akşam bir restorana Molotof kokteyli atıp kurşunlayan ve iki kişiyi yaralayan 6 şüpheliden 2’i tutuklandı.
Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı:
“12.04.2015 günü saat 19.40 sıralarında Bakırcı Mahallesi Mumcu Caddesi üzerinde, Kasten Yaralama, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması ve Mala Zarar Verme Olayı meydana gelmiştir. Olayda M.Ç. ve A.Ç. isimli şahıslar av tüfeği ile yaralanmışlar, yaralıların tedavilerine kaldırıldıkları hastanede devam edilmektedir.
Olay yerinde yapılan incelemede; 1 adet yanmamış ve iş yerine atılı kırılmış vaziyette Molotof kokteyli düzeneği, av tüfeği kartuşları ve kartuş tapaları elde edilmiştir.
Görevlilerimizin çok yönlü yapmış oldukları çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheli şahısların ilimiz Bakırcı mahallesinde bulunan bir binayı kullandıkları tespit edilmesi üzerine söz konusu yerde yapılan aramada, bir miktar uyuşturucu madde, atıma hazır hale getirilmiş Molotof kokteylleri, su şişesi içerisinde benzin, sallama tabir edilen bıçak ve tornavida elde edilmiştir.
Olayı gerçekleştiren şüpheli şahısların yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalarda, M.A., A.B. ve Ş.S., E.Ö., H.Ç. ve B.T. isimli toplam (6) şahıs yakalanarak haklarında Kasten Yaralama, Molotof Kokteyli Atma, Mala Zarar Verme, Uyuşturucu Madde Bulundurma ve Kullanma suçlarından düzenlenen evrak ile birlikte C.Başsavcılığına sevk edilmişlerdir. M.A. ve Ş.S. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.”