CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, TÜİK tarafından açıklanan verilere göre geçen yıl yabancı gelin ve damatlar sıralamasında Suriyeli kadınların birinci sırada Suriyeli erkeklerin ise ikinci sırada yer alması ile ilgili hükümete seslenerek “Tehlikenin halen farkında değil misiniz? Elimizde sadece vatan kaldı" dedi.

'ÖNCE VATAN'

TÜİK’in resmi rakamlarına göre, 2012 yılında sadece 58 olan Suriyeli damat sayısının 2021 yılında bin 31’e ulaştığını, 694 olan Suriyeli gelin sayısın ise 3 bin 449’a yükseldiğini kaydeden Türkel, “Bunların önemli bir kısmının vatandaşlık almak için yapılan anlaşmalı evlilikler olduğunu düşünüyoruz. Hatta bunun evlilik ajansları bile var. Biz ırkçı değiliz. Sadece önce vatanımızı düşünmek zorundayız. Evlilikler anlaşmalı değil gerçekse, demografik yapımızın hızla bozulmaya başladığının göstergesidir” diye konuştu. 

'İÇİM YANIYOR'

Suriyelilere bugüne kadar 97 milyon poliklinik hizmeti, 3 milyonun üzerinde yatarak tedavi hizmeti sunulduğunu ve 2.6 milyon ameliyat gerçekleştirildiğini ifade eden Türkel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zamana kadar sığınmacılar için 100 milyar dolar harcandı. Kendi vatandaşımıza gelince para bulamıyoruz. Emekli perişan, öğrenci okuyamıyor, işçi neredeyse köle düzeninde çalışıyor, çarşı-pazar yanıyor. Çiftçi tarlasını ekemiyor. Suriyeliye hastane bedava, yaz geldiğinde sığınmacılar sahilleri doldurup nargile içiyor. Bu mu sizin adaletiniz, bu mu sizin kalkınmanız. Bu halkla alıp veremediğiniz nedir? Bunu açıklayın bilelim. Ülkesindeki savaştan kaçıp Türkiye’de keyif çatanlar için bu ülkenin çocukları şehit düşüyor. Neredeyse her ay bir şehit cenazesindeyim. Ateş düşen ocakları görüyorum. Perişan analar, babalar içimi yakıyor.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.