Türkiye Hukuk Platformu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Kütahya Adliyesi önünde bir araya gelen platform üyeleri adına açıklamayı okuyan avukat Murat Menteşoğlu, 15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişimini, milletin tek yumruk halinde bir araya gelerek destansı bir şekilde engellediğini belirtti.

Hukuk dünyasının temsilcileri olarak her zaman darbe girişiminin karşısında durduklarını dile getiren Menteşoğlu, "Ülkemizdeki istikrarı ve huzuru bozmayı hedefleyen, açık ya da gizli tüm hesapların karşısında, demokrasiden, hukuktan ve millet iradesinden yanayız. Yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz bütün faaliyetlerde ülkemizdeki farklı toplum kesimleri arasında herhangi bir ayrım gözetilmeksizin sivil iradenin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın, birlik ve bütünlüğün güçlendirilmesini amaçlamaktayız. 15 Temmuz kanlı darbe girişimine aktif bir şekilde katılan veya bu darbeyi azmettirenlerin uluslararası hukuk çerçevesinde iadeleri konusunda ulusal makamlarımıza desteğimiz tamdır. Bu noktada dost ve müttefik olduğunu her fırsatta vurgulayan ülkelerin Türkiye’nin verdiği demokrasi ve hukuk mücadelesine katkı sağlamaları ve darbe girişimini gerçekleştirdiği hususunda en küçük şüphe bulunmayan FETÖ terör örgütü yönetici ve üyelerini ülkemize iade etmeleri elzemdir" dedi.

15 Temmuz darbe girişimini lanetlediklerini vurgulayan Menteşoğlu, darbe davalarının takipçileri olacaklarını da sözlerine ekledi. (EFE)