VAN (İHA) Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Bilici mesajında, “Hayatımızı doğru yönde şekillendirmemize yardımcı olan, bizlere bilmediklerimizi öğreten, bildiklerimizi ise daha iyi anlamamıza vesile olan öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli şahsiyetleridir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflerin öncüleridir. Geleceğimiz sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmenlere dayalıdır. Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışarak öğretmenlik gibi ulvi bir görevi layıkıyla yapan eğitim fedaileri sayesinde cehalet ile mücadele edilmektedir. Bugün coğrafyamızda ve dünyada yaşanan kargaşanın altında yatan en önemli sebeplerden biri eğitimsizlik ve bilgisizliktir. Biliyoruz ki her fenalığın başı cehalettir. Toplumların düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı da öğretmenlerimizdir” dedi.
İlim ve irfan dini olan İslam’ın öğrenmeyi ve öğretmeyi tavsiye eden bir din olarak öğretmenlere gereken önemi verdiğinin altını çizen Bilici, “Sevgili Peygamber Efendimiz de öğretmenliğin önemini bir hadis-i şerifinde “Allah’ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimselerin dünyada gıpta edilecek kişiler olduğunu” buyurarak belirtmiştir. Toplumun rehberleri olarak görevde olan, olmayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allahtan rahmet dilerim” şeklinde ifadelere yer verdi.