GİRESUN (AA) - Giresun'un yaylalarında alt yapı eksikliklerinin hızla giderildiği bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesi yaylalarını birbirine bağlamayı amaçlayan ve yayla turizminin gelişmesini sağlayacak Yeşil Yol Projesi kapsamında yürütülen çalışmalara ara verilmeden devam edildiği belirtildi.

Kümbet Yaylası ile Tamdere köyü arasındaki yolun sıcak asfalt yapımının geçen yıl tamamlandığı kaydedilen açıklamada, "Bu yolun devamı olan Kümbet-Çakrak arasında yürütülen çalışmaların bir kısmı tamamlandı. Kümbet-Ağmaşat mevkisi arasındaki 6,5 kilometrelik devam eden asfaltlama çalışması tamamlandı. Ağmaşat-Çıkrıkkapı-Çakrak güzergâhını oluşturan 17 kilometrelik yolun altyapı işleri bitirilerek birinci kat sati kaplamaya hazır hale getirildi" denildi.

Bektaş Yaylası'nda da altyapı ve üst yapı çalışmalarının gerçekleştildiği vurgulanan açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Özellikle yaz aylarında il içi ve dışından çok sayıda insanın tatilini geçirmek için gittiği Bektaş Yaylası'nda yöresel ürünlerin satabileceği pazar alanının yapım çalışmalarına başlandı. İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önceleri çarşı içinde hijyenik olmayan ve korunaksız ortamlarda açılan kadın pazarı, yöresel ürün satan kadınlarımızı mağdur ediyor ve görüntü kirliliği oluşturuyordu. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla yöresel ürün satan kadınlarımızın mağduriyeti ve görüntü kirliliği ortadan kalkacak."