Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “5. Hemşehri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması” ses sanatçısı Zara’nın konseriyle başladı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu’nun gösteri yaptığı etkinlikte, ayrıcı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğu ve bandosu da bir gösteri sundu.
Gaziantep Büyükşehri Belediye Başkanı Fatma Şahin, Festival Park’taki etkinlikte, festivalin Mezopotamya, Akdeniz, Fırat ve Karadeniz’in çocuklarını buluşturduğunu söyledi.
Gökkuşağının renklerin birliği, farklılığı ve güzelliğinden oluştuğunu anlatan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sizler bir kilimin desenisiniz. Biz birlikte Türkiyeyiz diyorsunuz. Sizler Akdenizi ile Karadenizi ile denizleri berekete çeviriyorsunuz. Çok güzel bir söz var; Gönül bir dost ister kahve bahane. Aslında festival bir bahane, dostların biraraya gelmesi için bir bahane, birliğimiz için bir bahane, daha kuvvetli olmamız için bir bahane. Çünkü bizim inancımıza göre birlikten rahmet doğar.”
Şahin, Dünya Bankası’nın yaptığı araştırmalar sonucunda Gaziantep’in dünyanın 7’inci rekabet şehri olarak belirlendiğini bildirdi.
Gaziantep’in yaklaşık 200 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Şahin, “Türkiye ne kadar büyürse biz iki katı büyüyoruz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül de halay, horon, barak havası ve Türkmen geleneğiyle kültürümüzü zenginlik olarak gördüklerini ve koruduklarına dikkati çekti.
Festivalin düzenleyen başta Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Gül, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin, hepimiz bir ve birlikte Türkiyeyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Zara, seslendirdiği şarkılarla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserin ardından Fatma Şahin, ünlü sanatçıya kente özgü kutnu kumaşından yapılmış şal ve çiçek takdim etti.
Öte yandan 41 hemşehri derneğinin katıldığı festivalde, 70 stant açıldı. Dernekler kurdukları stantlarda yörelerine ait yemek, el sanatları ve yöresel kıyafetlerin tanıtımını yaptı.