BURSA'da 1974 yılındaki Kıbrıs Harekatı'nda şehit düşen ağabeyleri Salih Altun'un mezarını bugüne kadar ziyaret edemeyen kız kardeşler Yeternaz Gücüyeter ve Mecbure Yonak, Merkez Yıldırım Belediyesi tarafından Kıbrıs'a götürülerek ağabeylerinin kabrini ziyaret etmeleri sağlandı. 
Merkez Yıldırım İlçesi'nde yaşayan Yeternaz Gücüyeter ile Mecbura Yonak isimli kız kardeşler parasızlık yüzünden, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen ve kabri Kıbrıs'ta bulunan ağabeyleri Salih Altun'un mezarını ziyaret edemediklerini belirterek, başvuruda bulundukları Yıldırım Belediyesi'nden kendilerine yardım ve destekte bulunmasını istediler. Bunun üzerine Yıldırım'ın Ak Partili Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali evlerinde ziyaret ettiği kız kardeşlere bu konuda yardım sözü verdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde askeri yetkililer ile konuşan Edebali, uçak biletini aldığı kız kardeşleri önceki gün İstanbul üzerinden Kıbrıs'a gönderdi. Burada askeri görevliler tarafından karşılanan Yeternaz Gücüyeter ile Mesbure Yonak şehitlikte bulunan ağabeyleri Salih Altun'un kabrine götürüldüler. Duygu dolu anların yaşandığı burada gözyaşlarını tutamayan Gücüyeter ve Yonak kardeşler şehitlikten ayrılırken ağabeylerinin kabrinden toprak aldılar. Kıbrıs'ta bir gece ağırlanan kız kardeşler sonraki gün uçak ile tekrar İstanbul'a dönüp, Bursa'ya geldiler.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi makamında çocuklarıyla birlikte ziyaret eden Yeternaz Gücüyeter ve Mecbure Yonak kendisine teşekkür ettiler. En büyük özlemlerinden birinin ağabeylerinin şehitlikteki kabrini ziyaret etmek olduğunu belirten Gücüyeter ve Yonak kardeşler, "Şehitlikte çok heyecanlandık. Ağabeyimiz sanki karşımızdaydı" dediler. Kız kardeşler daha sonra, şehit ağabeylerinin kabrinden aldıkları toprağı belediye başkanına verdiler.
Belediye Başkanı Edebali, kardeşler kendisine ulaştığında çok duygulandığını belirtip, "Keşke bana önceden ulaşsaydınız. Bu kadar beklemezdiniz" dedi.

FOTOĞRAFLI