AK partinin 23. Ve 24. Dönem Aydın Milletvekilliğini yapan Milletvekili Mehmet Erdem, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede sonuçlardan herkesin ders alması gerektiğini söyledi. Ülkenin gerek ekonomik gerekse diğer açıdan sıkıntı yaşamamasının en büyük temennileri olduğunu belirten Mehmet Erdem, “Gençler bilmeyebilir ama bu ülke koalisyon hükümetlerinden pek hayır görmemiştir” dedi.
Seçim sonuçlarını genel ve yerel olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendiren AK Parti’nin Aydın’daki simge isimlerinden 23. ve 24. Dönem Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “AK Parti bu seçimde tekrar 1. parti olmuş ve bu yönüyle Türkiye’de en uzun süre iktidarda kalan partisi olduğu göz önünde tutulursa sonuç başarı olabilir. Ama tek başına iktidar olacak vekil sayısına sahip olmaması üzücü. Bundan sonra seçim sonuçlarına ilişkin her partinin ders çıkarması lazım. Ak Partinin de çıkaracağı dersler var. Her şeyden önce milletin kararına saygılıyız. Barajı aşması için HDP’ye ciddi destek verdiler. HDP’ye seçim süreci kapsamında dış ve iç basın ve paralel yapı ciddi destek verdi. Seçim sonuçları sadece AK Parti’nin kaybı Türkiye’nin kazanımı mı göreceğiz. İnşallah ülke gerek ekonomik gerekse diğer yönden çöküntüye uğramaz. Ülke kaybederse bunun vebalini HDP’yi barajı aşırmak isteyenler daha çok hissedecektir” dedi.
“KOALİSYON HÜKÜMETLERİNDEN BU ÜLKE PEK HAYIR GÖRMEMİŞTİR”
Bu tablo ile Türkiye’de yeniden koalisyon döneminin başlayacağını ve koalisyon hükümetinin sıkıntılarını eskilerin daha iyi bildiğini belirten Erdem, “Koalisyondan ülkeye pek hayır gelmediğini genç nesil pek bilmese de eski koalisyon hükümetlerini bilenler bilir. Dolar 2,80 TL civarına geldi. Önümüzdeki günlerde ne olur bilemiyoruz. Faiz, enflasyon ne olacak göreceğiz. En büyük endişemiz Allah korusun yatırımların durmasıdır. Aydın bizim parti açısından kritik ve mihenk noktalarından biridir. AK Parti yüzde 34 ile iktidar olduğunda Aydın’dan 4 vekil çıkarmıştık. Daha sonra milletvekili sayısı 7’ye düştü. 3 vekil çıkardık. Şimdi AK Parti Aydın’da 2 vekile düştü. Bunun sonuçlarını genel merkezimiz en iyi şekilde değerlendirecektir. Şu bir gerçek ki Türkiye’de seçim kanunu ile ilgili çalışma yapılmalıdır. Bu konuda ciddi sıkıntı yaşayan İtalya yeni seçim kanunu çıkardı” diye konuştu.