Fethiye’de "Kendi Çöpünü Kendin Topla Kampanyası" kapsamında lise öğrencileri, Çalış Plajı’nı temizleyip pırıl pırıl yaptı.
Fethiye’nin merkezindeki en güzel plajlardan olan Çalış Plajı’nda öğrenciler çevre temizliği gerçekleştirildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Turizm Danışma Ofisi ve Çalış Turizm Tanıtma Derneği işbirliğinde "39. Turizm Haftası" etkinliklerine dahil edilen "Kendi Çöpünü Kendin Topla Kampanyası" kapsamında Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Foça Mahallesi’ndeki Çalış Plajı’nda temizlik çalışması yaptı. Poşet ve eldiven dağıtılan 40 öğrenci, deniz kıyısındaki pet ve cam şişe, karton kutu, poşet, yiyecek ve ev atıklarını bir bir toplayıp turizm sezonu başlarken çevreyi pırıl pırıl yaptı.
Fethiye Turizm Danışma Ofisi sorumlusu Güler Uymaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gençlere turizmde temizliğin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalıştıklarını söyledi. Uymaz, çevrenin temiz kullanılıp, temiz bırakmayı öğrenilmesi halinde çok daha güzel bir dünyada yaşanılabileceğini vurguladı. Öğrencilerde hemen her yıl biz temizliyoruz. Ama büyükler yine kirletiyorlar. Plajı kullanan herkes çöpünü de yanında götürmeli" dediler. Toplanan yaklaşık 20 torba atık, daha sonra belediye çöp toplama alanına gönderildi.