Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Almanya’da oynayacağımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Burada evimizde gibiyiz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak ve ardından son 7’ye kalıp olimpiyat elemeleri hakkı kazanmak istiyoruz" dedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, 5-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi bugün Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Ingo Weiss ile birlikte Türk ve Alman medya mensuplarının karşısına çıktı.
Harun Erdenay, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Biz burada evimizde oynayacakmış gibi sahada olacağız. Türk taraftarların bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Alman kulüpleriyle oynadıkları karşılaşmalarda Türkler büyük ilgi göstermişti. Aynı ilgiyi göstereceklerine inanıyorum” dedi.
Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Ingo Weiss ise Türk Milli Takımının gruptaki güçlü takımlardan biri olduğuna işaret ederek “Türk Milli Takımı şampiyonanın en mücadeleci takımlarından biri. Hiç pes etmiyor. Maç içinde farklı geride de kalsa teslim olmuyor. Hiç kimse Türk Milli Takımı için maç bitmeden ’geride kaldılar, bu kez yenilecekler’ diyemiyor” açıklamasını yaptı.
Basın toplantısının ardından bir röportaj veren Harun Erdenay, "Almanya’da oynayacağımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Burada evimizde gibiyiz. Birçok türk vatandaşımız burada yaşıyor. Vatandaşlarımız bizi desteklemeye gelecekler. Başka bir Avrupa ülkesi yerine burada oynamak bizim için çok önemli. Burada oteller güzel, sahalar ve ulaşım çok rahat. O yüzden burada olmamızdan dolayı kendimizi şanslı hissediyorum" diye konuştu.
Hedeflerinin olimpiyat elemeleri hakkı kazanmak olduğunu sözlerine ekleyen Erdenay, "Bunun için ilk 7’ye girmek gerekiyor. Grubumuzda Sırbistan, İtalya, İspanya ve Almanya gibi çok güçlü rakipler var. Öncelikli hedef gruptan çıkmak" ifadelerini kullandı.