İzmir’in Selçuk ilçesinde, Kültür Evi isminin Cem Evi olarak değiştirilmesine ilişkin önerge, belediye meclis toplantısında tartışmalara neden oldu.
Selçuk ilçesinde, Şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Meclis’te, Cem Evi önergesi toplantıya damgasını vurdu. Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kültür Evi isminin CHP grubu tarafından Cem Evi olarak değiştirilmesi önerisi mecliste bir anda gerginliğe yol açtı. Toplantıda AK Parti ve MHP grubu, önergenin komisyonlara havale edilmesini, komisyonlarda hukuksal yönden incelenmesini ve sağlık bir şekilde karara bağlanmasını istedi. Buna karşılık CHP grubu, önergenin direk oylanmasını talep etti. Önergeyle birlikte meclis tartışmalara sahne olurken, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, söz konusu önergeyi oylamaya sundu. Önerge, AK Parti ve MHP grubunun çekimser oyları, CHP grubunun kabul oylarıyla kabul edildi. Kültür Evi isminin Cem Evi olarak değiştirilmesi yönünde önergenin kabul edilmesinin ardından Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, konuyla ilgili hükümetin bir çalışma yaptığını belirtti.
Bakıcı, bu önergede tasarruf hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan bir yerde Selçuk Belediyesi’nin karar almasının istendiğini belirterek şöyle konuştu: "Adı ve yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir yerde, Selçuk Belediyesi’nin karar alması isteniyor. Bu yerin Selçuk Belediyesine tahsisi ve kullanım hakkı ile ilgili benzeri hiçbir protokol ve sözleşme yoktur. Hepimizin gönlünde burası Cem Evidir. Ama yasal ve hukuk nezdinde davranma bağlamında kamu yöneticilerin böyle bir tasarruf kullanma söz konusu değildir. Bu düşüncelerle takdiri meclise bırakıyorum. Kültür Evinin isminin Cemevi olmasıyla ilgili düşünce hepimizde var. Bunun üzerinden politika yapmak yanlıştır. Aleviler hepimizin kardeşidir. Dolayısıyla konunun hukuk içerisinde irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki sorumluluk budur. Yoksa biz bu konuda ’hayır’ diyecek durumda değiliz. Sorumluluk başkasındayken büyükşehir de sorumluluk varken, onun önüne geçmemizin doğru olmadığını düşünüyorum."