Bodrum Belediyesi Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi 3. El Sanatları Sergisi’nin açılışı, Dibekli Han Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde yapıldı.

Açılışa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve sanatsever katıldı. El sanatları eğitmeni Hilal Karakaş öğretmenliğinde yedi engelli öğrencinin dekoratif özgün el sanatları alanındaki ürünlerinden oluşan serginin açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon birlikte yaptı.

"Hayata geçirdiğim en güzel projelerden birisi"

Sergi açılışında bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hayata geçirdiği en güzel projelerden birisinin Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Daha önce hepinizin bildiği gibi önce Yahşi’deki okulumuzu sonra vakfımızı daha sonra da bu atölyemizi yaptık. Bunun gibi Halk Eğitim Merkezi ile beraber gerçekleştirilebilir bir çok projemiz var. Okullarda eğitim yaşını tamamlamış birçok arkadaşımıza Bodrum Belediyesi’nin imkanlarıyla en son Ortakent’te bir atölye açtık. Elimizden geldiği kadar onlara yardım etmiyoruz. Bir daha söylüyorum onlara yardım etmiyoruz. Onlara tekrar Türk toplumuna üretim kazandırma hedeflerini aşılıyoruz. Artık üreten insanlar oldular. Demek ki inanınca, birlikte ve beraber olunca, hoşgörümüzü biraz yüksek tutunca gerçekten engel tanımıyor. Onun için ben özellikle başta değerli Kaymakamıma, değerli hocama, değerli öğrenci arkadaşlara, kardeşlerime, büyüklerime bu güzel projeyi gerçekleştirmek için inanarak mücadele eden herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu projeleri gerçekleştirmeye devam etmekten de son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum."

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz sergi açılışında yaptığı konuşmada "Öncelikle sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tabii başkanım güzel şeyler söyledi, dilek ve temennilerine içtenlikle katılıyorum. Biz tabii arkadaşlarımızı engelli olarak görmüyoruz. Dezavantajlı diyelim bize göre biraz ama tabii engellilik hayatın bir gerçeği. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz, ailemizden birileri engelli olabilir. Ülkemizde yaklaşık 10 milyona yakın engelli vatandaşımız var. Tabii onların hayatını kolaylaştırmak topluma kazandırmak bizim hem görevimiz hem de toplumsal sorumluluğumuz. Ben arkadaşlarımızı engelli görmüyorum onları maşallah bizden daha kabiliyetli. Kendilerini tebrik ediyorum. Onlar bazen bizden daha çok hayata sarılıyorlar, seviyorlar, bazen hepimize örnek oluyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum, hocamıza ve Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra sergi, geleneksel hale gelen çan çalınmasıyla açıldı. Açılışa katılanlar sergiyi gezerek Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi öğrencilerinin ürettiği hediyelik eşyalar hakkında bilgiler aldı.

Sergi 16 Ekim’e kadar açık kalacak.