İzmir Ticaret Odası (İTO)’nun davetlisi olarak İzmir’de incelemeler yapan Fransız Seyahat Firmaları Birliği üyeleri, Ege’nin lezzetlerini pişirmeyi öğrendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünün konuğu, Fransız Seyahat Firmaları Birliği üyeleri oldu. 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu, ziyarette Tarhana çorbasının yapılışını izledi, genç şeflerin yardımıyla Tire köftelerini kendileri hazırladı. Fransa’dan daha fazla turist getirebilmek ve iki ülkenin seyahat acentaları arasında işbirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıların ardından çeşitli etkinliklerle İzmir’i daha yakından tanıyan grup, Ege mutfağına hayran kaldı. İEÜ Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü hakkında bilgi verirken, İEÜ Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, katılımcılara Türk mutfağının inceliklerini anlattı.

İzmir’e hayran kaldığını belirten Fransız Seyahat Birliği Üyelerinden Dalila Anireche, Türk mutfağı lezzetlerini ilk kez tattığını belirterek, “Böyle eşsiz lezzetleri tatmayı hiç beklemiyordum. Üniversitede gastronomi alanında bir eğitim verilmesi beni inanılmaz mutlu etti. Avrupa’da birçok üniversiteden daha büyük ve iyi bir eğitimin verildiği bir kurum olarak gördüm. Üniversiteli şeflerin bizlere Türk mutfağını anlatması da şaşırtıcı ve farklıydı. Farklı bir mutfağı tanımaktan çok mutlu oldum” dedi.

Fransız Seyahat Birliği Üyelerinden Patrick Cheruel ise, “Türk mutfağı çok iyi bilinmiyor, İzmir de çok iyi bilinmiyor. Tanıtıma daha çok dikkat edilmeli. Akdeniz’in gizli kalmış bir şehrisiniz. Gülen yüzlü insanlarınız ve çok güzel sahilleriniz var. Paris’ten İzmir’e direk uçuşların biran önce başlamasını talep ediyoruz” diye konuştu.