16-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Azdavay ilçesinde, Kastamonu’da yapılması planlanan Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası hazırlık toplantısı yapıldı.
Valilik Brifing Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şehmus Günaydın, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, Azdavay Kaymakamı Ali Güner, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye Motor Federasyonu As Başkanı Ogün Baysal, Türkiye Motor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Günaydın, Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın sadece sportif bir organizasyon olmadığını belirterek, bu organizasyon sayesinde Kastamonu’nun merkez ve ilçelerinin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.
22-25 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan EMITT Fuarında da asıl amaçlarının Kastamonu’nun genel tanıtımı ve Enduro yarışlarının Kastamonu’da yapılacağının duyurulması üzerine olacağını ifade eden Vali Günaydın, hem EMITT Fuarında hem de Doğu Avrupa Enduro Şampiyonasında Kastamonu’nun en iyi şekilde tanıtılacağına inandığını kaydetti.
Organizasyonun ele alındığı şampiyonada, yurtiçi ve yurtdışı tanıtımları, alt yapı çalışmaları, eksikliklerin giderilmesi, sergilenecek materyallerin görsellerin hazırlanması, tanıtım ve slayt gösterileri gibi yapılması gerekenler konular ele alındı.