Anadolu Ajansı'na konuşan Iraklı milletvekilleri terör örgütü PKK'nın sadece Türkiye için değil kendileri için de tehdit olduğunu belirterek mevcudiyeti ile anayasayı ihlâl eden bu örgütün ülke topraklarından çıkarılması için Türkiye ile koordineli şekilde çalışılması gerektiğini ifade etti.
 Irak meclisindeki 328 sandalyeden 180'ine sahip olan "Şii Ulusal İttifak Koalisyonu" milletvekili Haydar el-Fuadi, "Irak topraklarına illegal yollarla giren PKK'yı ülkeden çıkarmak için Türkiye ile koordineli şekilde çalışılmalı" dedi.
 Mecliste 10 sandalye ile temsil edilen "Ulusal Hikmet Akımı" milletvekili Hasan Halati PKK'yı ülke topraklarından çıkarmak için hükümetin "İran Halkın Mücahitleri Örgütü"ne karşı izlediği tavra benzer bir süreç işletmesi gerektiğini ifade etti. Irak, 2016'da "Tahran rejimine muhalif İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nün ülkedeki varlığına son verildiğini" duyurmuştu.
 35 sandalyeli El-Ahrar Grubu milletvekili Abdulaziz ez-Zalemi "PKK, sınır boyunca hem Türkiye hem de Irak'ı tehdit ediyor" dedi.
 Mecliste 92 milletvekili bulunan Nuri el-Maliki liderliğindeki "Kanun Devleti Bloğu" milletvekili Muhammed es-Sayhud IKBY'nin gayrimeşru referandumuna işaret ederek, "PKK ve bölünme girişimlerine karşı Irak, Türkiye ve İran arasında üçlü bir koordinasyon oluşturulmalı" dedi.
 Meclisteki 45 sandalyesi ile Sünnileri temsil eden en büyük blok olan "Iraklı Güçler Koalisyonu" milletvekili Abdurrahman el-Luveyzi de terör örgütü PKK'nın Irak'ta varlık göstermesinin anayasaya aykırı olduğunu söyledi.