1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla İzmit yürüyüş yolunda ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

1 Ekim Dünya Yaşlılar günü Kocaeli’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Fevziye Camii karşısı yürüyüş yolunda açılan stant ile gün boyunca ücretsiz tansiyon, şeker ölçümü ve kemik taraması yapıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gün boyunca sağlık taraması yapılan standa gelen yaşlı vatandaşların sağlık kontrolleri yapıldı.

Dünya genelinde Yaşlılar Günü olarak kutlanan 1 Ekim, Kocaeli’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı sağlık ekiplerinin İzmit yürüyüş yolunda kurduğu stant ile yaşlı vatandaşların sağlık kontrolleri yapıldı. Tansiyon, şeker ölçümü ve kemik taraması yapılan vatandaşlar, ücretsiz yapılan bu hizmetten memnun kaldıklarını belirtti.

İzmit yürüyüş yolunda yapılan sağlık taramasında 2 hemşire ve 1 de radyoloji uzmanı görev yaptı. Yapılan kontroller sonucunda tansiyon, şeker ve kemik rahatsızlığı olduğu tespit edilen vatandaşlar ilgili branşlardaki doktorlara yönlendirildi. 1 Ekim yaşlılar günü etkinlikleri kapsamında yapılan ücretsiz sağlık taraması vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yapılan sağlık taraması yoğun geri dönüş sebebiyle önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de gerçekleştirilecek.