SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Samsun'da yapılacak 183 milyon lira yatırım bedelli 14 tesis için yarın temel atma töreni düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Samsun'da, Devlet Su İşleri, Orman ile Doğa Koruma ve Milli Parklar genel müdürlüklerince 14 tesis inşa edileceği belirtildi.

Toplam 183 milyon liraya mal olacak tesislerin temelinin yarın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın katılacağı törende atılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakan Eroğlu, Samsun'da düzenlenecek merasimde orman köylülerinin kalkındırılması amacıyla 5 aileye gelir getirici tür, 5 aileye ORKÖY sertifikası verecek. Ayrıca badem, mahlep ve kuşburnu türlerinden oluşan 3 bin fidanı vatandaşlara ücretsiz dağıtacak.

Temeli atılacak Salıpazarı Barajı'nda 16 milyon 160 bin metreküp su depolanacak. Barajla 15 bin 400 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve yılda 25 milyon 740 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Ayrıca inşa edilecek taşkın koruma tesisleriyle Alaçam, Ayvacık, Vezirköprü, Tekkeköy, Salıpazarı ve 19 Mayıs ilçeleri, 10 köy, 2 bin 500 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak."

- 43 milyon liralık yatırım bedeline sahip 19 müjde verecek

Bakan Eroğlu'nun 1 Mart 2013 ve 4 Aralık 2016'da Samsun'a 634 milyon lira yatırım bedelli 85 müjde verdiğine işaret edilen açıklamada, Eroğlu'nun programı çerçevesinde, 43 milyon lira yatırım bedeline sahip 19 müjdeyi daha açıklayacağı bildirildi.

Açıklamada, "Böylece son 5 yılda Samsunlulara 677 milyon liralık 104 müjde verilmiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, mesire yeri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, yangın kulesi, yangın havuzu, yaban hayvanı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi ile 6 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor." ifadeleri kullanıldı.