Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde çocuğa yönelik istismar ve ihmali önlemek amacıyla uygulanan ’Masumiyetine gölge düşmesin’ projesi kapsamında bir konferans verdi. Derman, konuşmasında, istismarcıların tesadüf olarak istismar yapmadığını, istismarın geçmişinde mutlaka mağduriyet yattığını söyledi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansta ilçe genelinde görev yapan öğretmenlerin bilinç düzeyini arttırmak ve konuya dikkatlerini çekmek istendiği kaydedildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Orhan Derman, çocuk istismarı ve ihmali konulu sunumunu yaptı. Dünya Sağlık Örgütünün istismarı tanımından bahseden Derman, konuşmasında, "İstismarlar bedensel izler ve ruhsal çöküntü oluşturuyor. İstismarcılar tesadüf olarak istismar yapamaz. İstismarın geçmişinde mutlaka mağduriyet yatar. İstismarcılar uzun süre bu mağduriyet ile mücadele ederler. Başarılı olamayınca da istismara başlarlar" dedi.
Hayatımızda yaşanan güncel istismar olaylarından örnekler veren, çocuk istismarının tiplerinden bahseden Prof. Dr. Orhan Derman, fiziksel ceza ile fiziksel istismar arasında fark olduğunu söyledi. Fiziksel cezanın disiplin yöntemi olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Derman, fiziksel istismar ve duygusal istismardan slayt gösterisi eşliğinde kesitler sundu.
Programa, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.