Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla dün protokol açılışı gerçekleştirilen Vodafone Arena'da ilk kriz patlak verdi.  Beşiktaş Kulübü'nün, sözleşme gereği Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne statta yer ayırması gerekiyordu. Ancak Başkan Fikret Orman'ın ne protokolden ne de normal tribünden olması gereken yerleri tahsis etmediği ortaya çıktı.

O BİLETLER KİMLERİ KAPSIYOR?

Normal şartlar altında milletvekilleri, siyasiler, özel misafirler, Futbol Federasyonu ve konuk takım durumundaki Bursaspor'a verilecek biletlerle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ilgileniyor. Fakat Siyah-Beyazlı kulüp, Vodafone Arena'da yer vermeyince İstanbul şubesinin oldukça zor durumda kaldığı ifade edildi.

4 DEĞİL 2 LOCA

Kurallar gereği Beşiktaş'ın 4 locanın yanı sıra 180 adet bilet vermesi gerekirken, GSGM'ye sadece 2 loca tahsis edildi. Biletlerin de, tribünlerin kenarları diye tabir edilecek noktalardan olduğu öğrenildi.

FİKRET ORMAN KENDİ LOCASINI VERMEYİ TEKLİF ETTİ AMA KABUL GÖRMEDİ

Şükrü Saracoğlu Stadı ve TT Arena'da benzer bir sorun yaşamayan GSGM yetkilileri, yarın (salı) mahkemeye müracaat etmeye hazırlanıyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra milletvekili ve bürokratlara dahi akşamki Bursaspor maçında yer olmadığı öne sürülürken, Başkan Fikret Orman kendi locasını vermeyi teklif etti. Ancak bu da kabul görmedi.

KAYNAK: FANATİK