Gümüşhane’de Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı orta dereceli askeri okulların tanıtımı yapıldı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programına katılan gençler, askeri okullar hakkında bilgilendirildi. Üsteğmen Nurettin Yaşar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığına bağlı Askeri Liseler ve Bando Astsubay Hazırlanma Okulu hakkında tanıtım filmi ve okullar hakkında bilgi aktardı.
Gençlere hitaben yaptığı konuşmada insan hayatının en önemli dönüm noktalarından birisi olan meslek seçimi ile insanın yaşam biçimini de seçtiğini söyleyen Yaşar, “Bireyin gelecekteki yaşam tarzının belirlenmesinde dönüm noktası olan meslek tercihi, doğru ve isabetli verilmesi gereken bir karardır. Çalışma hayatının kalitesi ve çalışma adına yaptığımız faaliyetlerimiz, bireysel mutluluğumuzu doğrudan etkiler. Dolayısıyla çalışma hayatında ve özel hayatımızda mutlu olmanın, iyi bir kariyer elde etmenin ilk adımı da, kişiliğimize uygun meslek seçiminden geçer. Bizler de sizlerin, hayatınızda vereceğiniz en önemli kararlardan biri olan meslek seçiminize yardımcı olmak ve orta dereceli askerî okullarımızı tanımanızı sağlamak amacıyla bu tanıtım programını planladık.” diye konuştu.
Tanıtım filmi, orta dereceli askeri okullar, eğitim ve öğretim, giriş koşulları, başvuru işlemleri, sınavlar ve soruların cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilen tanıtım programında gençlere askeri okullar hakkında geniş kapsamlı bilgi verildi.