SİNOP (AA) - Sinop'un Gerze  ilçesine yeni bir kütüphane yapılması için 600 metrekare arsa üzerindeki evini Gerze Halk Kütüphanesi'ne bağışlayan emekli öğretmen Münevver Arslan ile Sinop Valiliği arasında protokol imzalandı.

Sinop Valiliğinde yapılan protokol imza törenine, Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı ve Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, Gerze Kaymakam Bülent Bayraktar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, Sinop İl Kütüphanesi Müdürü Selçuk Yüksel katıldı.

Vali Köşger, Münevver Arslan'a teşekkür ederek, "Görevim boyunca Sinop'ta kendisini mesleğine adamış olan çok değerli öğretmenler tanıdım. Kendini iyi yetiştirmiş, memleketine, mesleğine adamış olan ve onların başında gelen  Münevver Arslan öğretmenimiz öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmiş. Yetiştirdiği öğrencilerle borcunun ödendiğini düşünmüyor kendisine ait, hayatı boyunca biriktirdiği  600 metrekare arsa üzerindeki evini yine kültür hizmetine, bir eğitim hizmetine adıyor, vakfediyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yeni bir kütüphane yapılması için 600 metrekare arsa üzerindeki evini Gerze Halk Kütüphanesi'ne bağışlayan emekli öğretmen Münevver Arslan ise bağışladığı yerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Ben okumadan ve ilerlemeden başka bir şey bilmiyorum. Bunun için öğrencilerin ve vatandaşlarımızında bu kütüphaneden istifade ederek ilerlemelerini ve topluma faydalı olmalarını istiyorum" diye konuştu.