DÜNYA Boks Federasyonu'nun 69 kiloda şampiyonu Bayburtlu milli boksör Onur Şipal, bu kez ünvanını korumak için Rus rakibi Andrei Zamkovoy'a karşı eldiven giyecek.
"ONU GELDİĞİNE PİŞMAN EDECEĞİM
Maçın düzenleneceği Dedeman Palandöken Ski Lodge Otel'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Onur Şipal, rakibi Andrei Zamkovoy ile daha önce Rusya’da düzenlenen bir turnuvada karşılaştığını ve 3 round üzerinden yapılan maçta yenildiğini söyledi. Daha sonra kendisini çok geliştirdiğini ve Dünya Şampiyonu olduğunu belirten Şipal, "Maç, 12 raund oynanacak. Rövanşı kazanıp onu geldiğine pişman edeceğim. Bayburt'ta saha olmadığı için Erzurum'da oynamak istedim" dedi.
69 kiloda Onur Şipal ve Rus rakibi Andrei Zamkovoy’un mücadele edecekleri unvan maçının yanı sıra; yine 69 kiloda kardeşi Önder Şipal’de aynı ringde Alman milli boksörlerinden Türk asıllı Beşir Ay’a, 64 kiloda Batuhan Gözgeç Bulgar rakibi Ayrin Ismetov’a ve +91 kiloda Ali Eren Demirezen de Hırvat Boksör Marin Mindoljevic’le karşılaşacak.
Kazım Karabekir Spor Salonunda oynanacak müsabakalar, yarın saat 18.00’de başlayacak. İzlyeyiciler, müsabakaları ücretsiz izleyebilecek.

FOTOĞRAFLI