Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Aksutekke Köyü’nde her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenen Hıdrellez programı, güneşli bir havada bu yıl yine tekrarlandı.
Konuklar. Köy Muhtarı Mustafa Gacarlar tarafından karşılandı. Hıdrellez Şenliğinde okunan Mevlid-i Şerifin ardından konuklara geleneksel ayran, helva ve bulgur pilavı ikramı yapıldı. Etkinliğe genel seçimin yaklaşması nedeniyle siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bozüyük’ün en eski köylerinden olan ve kuruluşu yüzyıllar öncesine dayanan Aksutekke köyü, Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olduğu ve doğanın canlanmaya başladığı savıyla kutlanan Hıdırellez’e her yıl 6 Mayıs günü ev sahipliği yapıyor.
Hıdrellez Şenliğine Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Belediye Başkan yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, partilerin milletvekili adayları, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarları çevre köylerden ve Bozüyük’ten gelen vatandaşlar ve köy halkı katıldı. İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım tarafından Köy Muhtarı Mustafa Gacarlar’a günün anısına plaket takdim edildi.