Çanakkale Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan 2’nci Oturumuna, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri katılmadı.

Dün gerçekleşen Çanakkale Belediye Meclisi 1’inci Oturumundaki gündem dışı konuşmalar sırasında, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömericoğlu’nun CHP’nin İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde ortaya çıkan imzasız ve geçersiz oyları gündeme getirmek istemesi üzerine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömericoğlu ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri arasında kriz meydana gelmişti. Başkan Gökhan, konunun gündeme getirilmesine sert bir gösterip mikrofonu kapattırmıştı. Bu durum karşısında AK Partili Meclis Üyeleri salonunu terk etmişti.

AK Partili Meclis Üyeleri, bugün gerçekleşen Çanakkale Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan 2’nci Oturumuna da katılmayarak tepkilerine devam ettiler. Böylelikle saat 17.30’da başlayan meclisin yoklama bölümünde AK Partili Üyelerin toplantıya gelmemesi tutanaklara geçti.

Meclis toplantısının açılışında dünden bugüne yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı olduğu süre içinde hiçbir siyasi partinin içişlerinin konuşulmayacağını söyledi. Belediye Meclisi toplantısına AK Partili Belediye Meclis üyelerinin toplantıya katılmalarını beklediğini belirten Başkan Gökhan, “Kasım ayında geleceklerini söylemişler. Her zaman gelebilirler. Buyursunlar, gelsinler. Onlar Çanakkale’nin halkının temsilcileri, Çanakkale’nin halkının temsilcileri Belediye Meclisini terk edip, çekip gitmezler. Mücadeleyi burada yaparlar. Ama Meclis adabını bozmaya hakları yoktur. Bu meclisin başkanı benim. Sevsen de benim, sevmesen de benim. Buradaki meclis adabının bozulmasını, hoş görmem söz konusu değil. Herkese söz veriyorum. İstedikleri kadar konuşuyorlar. Her şeye cevap veriyorum. Ama tekrar diyorum, üslup, adap son derece önemli” diye konuştu.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.