Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Radyoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde Erciyes Çocuk Radyolojisi Derneği tarafından ‘Erciyes Çocuk Radyolojisi Sempozyumu’ yapıldı.
Geçtiğimiz yıl kurulan Çocuk Radyolojisi Derneği tarafından ilk kez düzenlenen Erciyes Çocuk Radyolojisi sempozyumu hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, sempozyumda ağırlıklı olarak sık görülen çocuk hastalıklarıyla ilgili tartışılacağını belirterek, “Bugünkü düzenlediğimiz sempozyum derneğimiz tarafından düzenlenen ilk organizasyon. Bildiğiniz gibi derneğimizi geçen yıl kurmuş durumdayız. Şuan en genç bilimsel derneklerimizden bir tanesi. Son derece aktif üyelerimiz var. Çocuk Radyolo3 yıl önce Sağlık Bakanlığı tarafından yan dal olarak kabul edildi. Bu çerçevede biz de hızla yapılandırıyoruz. Bugünkü toplantı ilgi oldukça büyük. Çocuk Radyolojisi’nin gelişimi, bilimsel bazı gelişimler ile birlikte yerli ve yabancı katılımcılarımızla birlikte bu organizasyonumuzu yapmaktayız. Ağırlıklı olarak en sık görülen çocuk hastalıklarıyla ilgili teşhis ve tedavileri burada tartışacağız. Coşkun, sempozyuma yeli ve yabancı olmak üzere 150 katılımcının olduğunu belirterek, sempozyumun gün boyu devam edeceğini sözlerine ekledi.
Sempozyumun başkanlığını Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ile Doç. Dr. Selim Doğanay yaparken, Dr. Oscar Navarro ile Dr. Mithat Haliloğlu da konuşmacı olarak katıldı.