Yunusemre Belediye Başkan Vekili Gürkan Koyuncu ve Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Yunusemre Belediyesince Akgedik bölgesinde çalışmalarına hız verilen TOKİ alanında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Yunusemre Belediyesi Etüt Proje Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı da hazır bulundu.
TOKİ çalışması için Ankara ve İstanbul’dan gelen ekipler Akgedik bölgesinde yoğun çalışmalar yapıyor. Ankara’dan gelen bir ekip, hummalı bir şekilde birinci etabın zemin etütlerini çıkartırken, Ankara’dan gelen bir başka ekip ise, projeye esas plan kote çalışmalarına başladı. İstanbul’dan gelecek ayrı bir ekip ise plan çalışmalarını yürütecek.
TOKİ alanında yaptığı inceleme sırasında bir açıklama yapan Başkan Vekili Koyuncu, “AK belediyeciliğin temel esası ve felsefesi milletimize hizmet etmektir. Bizler, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunu kendisine şiar edinmiş bir medeniyetin mensupları olarak milletimize hizmet yolunda gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Amacımız, refah seviyesi, hayat standardı yüksek içerisinde sosyal donatı ve rekreasyon alanlarının bulunduğu 7’den 70’e her bir vatandaşımızın içerisinde yer alacağı yeni bir şehir kurarak gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz.” diye konuştu.
TOKİ’DE ARAZİYE İNİLDİ
Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç kaya ise, “Yunusemre Belediyesi adeta bir destan yazıyor. Bu destanın paydaşı olmak bizi oldukça ziyadesiyle mutlu ediyor. 22. ve 23. Dönemde Manisa Milletvekilliği yapan ve şimdi Belediye Başkanımız olan Dr. Mehmet Çerçi ve ekibi neyi nasıl ve ne zaman yapacağını çok iyi biliyor. Daha bir yılımızı bile doldurmadan böyle büyük ölçekli bir projeyi Yunusemre’ye ve Manisa’ya kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz övünüyoruz, tüm vatandaşlarımız da belediyesinden çok rahatlıkla övünebilirler. Gerçek manada değişim ve dönüşüm asıl şimdi başlıyor. Emeklerimizin sonucunu alıyoruz. Bizi bugünlere getiren Rabbimize sonsuz şükrediyoruz. Vatandaşlarımızdan bizleri izlemeye devam etmelerini ve onlara gerçek manada hizmeti yapacak kişilerin bizler olduğunu da bilmelerini istiyoruz. Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum ki, TOKİ’de nihayet araziye inildi.” ifadelerini kullandı.