GKalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Seçim sonuçlarının ülkemiz milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ TERÖR

Seçim sürecinde de gündemimizde olan terörle mücadele konusudur. Bu konu devletinöncelikli konusu olarak gündemimizde olacak. DAEŞ ya da PKK'ya karşı karalı tutumumuz devam edecektir.

* PKK'nın üzerinden siyaset yapılmasına ve şirinleştirilmesine göz yumulmayacaktır.

* Güvenlik-özgürlük dengesini korumak için tedbirler alınacak.

* Suriye ve Irak'ı da bir virüs gibi DAEŞ ya da IŞİD terörüne karşı kararlı tutumumuz devam edecektir. 20 binden fazla Türkiye'ye giriş yasağı konulmuştur. IŞİD'le bağlantısı olduğu şüphelenilen.

* Binin üzerinde tutuklama gerçekleşti. Terörün her türüyle Türkiye mücadeleye devam edecektir.

MÜLTECİ KRİZİ

* Suriye ve mülteci krizi de gündemimizde. Malesef Aylan'lar ölmeye devam ediyor. Malesef uluslararası tyoplum henüz bir çözüm bulamadı. Ama biz üzerimize düşeni yapmaya devame deceğiz

* İnsanları ölüme terk edemezsiniz. Başka ülkeler bunu yapabilir ama Türkiye sorumluluk sahibidir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

* Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği bir konudur. Bu şahısla ilgili bir konu, Sayın Tayyip Erdoğan'ın kendi geleceği ile ilgili bir durum değildir. Anayasal olarak da güçlü bir liderdir, zaten tarihe de geçmiştir. Türkiye'deki sistem daha işler hale nasıl gelir tartışması Türkiye için verimli bir tartışmadır. Bizim için uygun olan model hangisidir, 1 Kasım seçim sonuçları da dikkate alarak, tekrar bir değerlendirmesi yapılabilir. Ama bizim bu konuda Türkiye'ye lig atlatma konusunda düşüncemiz nettir. Türkiye'nin ihtiyaçları hedefleri konusunda en uygun model hangisidir bunun üzerinde tartışma devam etmelidir, devam da edecektir.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ İDDİASI

Böyle bir görüşme söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımıza husumet besleyerek hakkında bir takım yalan yanlış haberler yazarak gündeme geleceğiniz zannedenler 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru okusunlar.

MİLLETİN GÖRÜŞÜ ESASTIR

Başkanlık sistemi konusunda milletimizin görüşü esastır.