İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’nde "Bir Gün Bir Çocuk" adlı sinema filmini devlet korumasındaki çocuklarla beraber izledi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Samsun Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce devlet koruması altındaki çocuklarla gerçekleştirilen etkinlikte Derebahçe Sosyal Tesisleri Sinema Salonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca onaylı "Bir Gün Bir Çocuk" adlı film gösterimi yapıldı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte anne ve babaları ile sinemaya gitme şansı bulamayan minikler Başkan Tok ile film izledi.

"İlk ve en büyük görevimiz anne ve baba olmak"

Derebahçe Sosyal Tesisleri Sinema Salonu’nda miniklerle bir araya gelerek duygulu anlar yaşan Başkan Tok, çocuklarla beraber izlediği film sonrasında yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Anne ve babaları ile yaşayan çocuklarımızın yetiştirilmesinde bile birçok zorluk yaşarken devlet korumasında olan evlatlarımıza çok daha büyük bir hassasiyet ve anlayışla yaklaşmamız gerekmektedir. Bizim hem yüce dinimizde hem de kültürümüzde çocuklarımızın çok önemli bir yeri vardır. Onlara her zaman şefkat ve anlayışla yaklaşmak Peygamber Efendimizin sünnetidir. Günlük hayatın telaşına ve zorluklarına kapılarak çocuklarımızı asla ihmal etmemeliyiz ve ebeveyn olarak ilk görevimizin anne ve baba olmak olduğunu unutmamalıyız. Bu anlamlı günde yavrularımızla bir arada olmak, beraber film izlemek ve vakit geçirmek sonsuz bir mutluluk vermiştir. Bu vesile ile tüm dünya çocuklarının Dünya Çocuk Gününü kutlar ve gözlerinden öperim" şeklinde konuştu.