Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, bir fidanın toprakla buluşturulmasını, büyüyüp yeşermesini sağlamanın gelecek için yapılması gereken önemli görevlerden biri olduğunu söyledi.

GELECEKTİR 
Yunus SERDAR: Fidan dikmedim ama dikilse çok iyi olur. Biliyoruz farklı ülkelerde büyük ormanlar mevcut. Hatta ağaçların yıkılmaması için Avrupa Birliği ile yapılan bir anlaşma var. Türkiye'nin de bu anlaşmaya dahil olmasını isterim. Çünkü ağaç gelecek demektir.

FİDAN DİKİYORUM
Osman ERDOĞAN: Dünyamız ve ekosistem için birçok fidan diktim. Mutlaka fidan dikilmesi gerekiyor. İnsanlar bu konuda bilinçlenmeli doğa için ellerinden geleni yapmalılardır. 

EĞİTİME DAHİL OLMALI 
Orhan TANKAL: Fidan diktim. Çünkü fidan dikmek çok önemli. Bir fidan ormana dönüşüyor ve bu sayede hava kirliği ve yaşam konusunda bize destek oluyor. Aslında bir fidan hayat veriyor. Vatandaşların da bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Gerekirse eğitim sisteminin içine konu olarak dahil edilmeli.

ZENGİNLİK 
Memiş LİVAOĞLU: Çok fidan diktim. Çünkü fidan dikmenin ve bize kattığı zenginliği biliyorum. Dinimizde dahi ölürken elinde fidan varsa dik demişler. Temiz hava ve güzellik açısından vatandaş elinden geleni yapıp, olanı da korumalıdır. 

ETKİSİ ÇOK
Ercan HİÇİLMEZ: Fidan demek hayat demektir. Yaşamımızda birçok etkisi var.  Bir fidanın gelecek adına bizlere birçok şey katacağını düşünüyorum. Biz birlik ve beraberlik içinde olup var olan ormanları koruyalım ve fidan dikmeyi alışkanlık haline getirelim. 

BÜYÜK ŞANS
Mitat AKYÜZ: Fidan dikmek için hiç vaktim olmadı. Ama fidan dikmenin hayatımızdaki önemi anlatılamayacak kadar çok. İlerleyen zamanlarda doğanın güzelliğini arttırması, hava kirliliğine engel olması ve en basiti bize gölge olması bile büyük şans. 

DEĞERİNİ BİLELİM 
Tayfur DUMLU: Bu yaşıma kadar 700 adet fidan diktim. Fidan dikmek çok önemlidir. Çünkü verdiği oksijen sayesinde hava kirliliğini önlüyor ve bizi birçok kötü etkenden koruyor. Bu yüzden elimizdekilerin değerini bilelim.

FAYDALANIYORUZ
Özcan ATALAY: Bir insanın dünyaya gelmesi nasıl önemliyse fidan dikmek de son derece önemlidir. Çünkü ağaç doğanın ve hayatın en önemli parçalarından biridir. Onun sayesinde yaşamımızı devam ettiriyoruz.

DERS OLARAK VERİLMELİ
Melike UYAR: Ülkemizin ağaçlanması ve doğal alanların genişlemesi için fidan dikmek çok önemlidir. Ama bunun için vatandaşın yeterince bilgisi olmadığını düşünüyorum. Bu konu gerekirse okullarda ders olarak verilmeli.  

EN BÜYÜK ARMAĞAN 
Mustafa AYDIN: Çocukluğumdan bu yana fidan diktim ve dikmeye devam ediyorum.  Gelecek nesile vereceğimiz en önemli armağanlardan biri de fidan dikmektir. Ülke çapında elimizden geleni yapıp daha çok fidan dikmeliyiz. 

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN