Çocukken izlediği Cüneyt Arkın filmlerinden etkilenerek okçuluğa başladığını söyleyen İzmirli milli okçu ve Yaşar Üniversitesi öğrencisi Kıvılcım Yavuz’a, Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Cüneyt Arkın’dan destek geldi. Ünlü aktör Cüneyt Arkın, “Çok az çıkıyor, böyle gençliğimiz yok artık aslında. İnşallah Arjantin’den şampiyonlukla döner” dedi.

İzmirli milli okçu ve Yaşar Üniversitesi öğrencisi Kıvılcım Yavuz, okçuluğa beyaz perdede canlandırdığı Malkoçoğlu gibi unutulmaz karakterlerle efsane olan ünlü oyuncu Cüneyt Arkın’dan etkilenerek başladığını söylemişti. Kıvılcım Yavuz, Arjantin’in Rosario kentinde 2-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gençler-Yıldızlar Dünya Okçuluk Şampiyonasına hazırlanırken, genç okçunun söylediği, “İzlediğim Cüneyt Arkın filmlerinde bir yayla 5 ok birden atılıyordu ve ben de çocuk halimle benzer bir manzarayla karşılaşacağımı hayal ediyordum. İlk kez antrenman sahasına gittiğimizde bambaşka bir manzara ile karşılaştım” sözlerine Arkın’dan yanıt geldi.

Cüneyt Arkın: “Türk gençliği tarihine meraklı”

Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörlüğüne açıklama yapan ünlü aktör, “Bu genç kızımızı ben yüreğimin bütün derinliği ve güzelliği içerisinde başarılar diliyorum. Çok az çıkıyor böyle gençliğimiz, yok artık aslında. Türk gençliği tarihine meraklı ama biz onlara tarih bilincini aşılayamadık. Bu genç kızımız hem örnek oluyor, hem başarıyor” dedi.

Ünlü aktör, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin adını duyuruyor. Bu nedenle onu kutluyorum ben, yanaklarından öpüyorum, başarılarını devamını diliyorum. Bu genç kızımıza başarılar diliyorum, böyle gençlere sahip çıkmak lazım, sorumluluğunuz büyük. İnşallah Arjantin’den şampiyonlukla döner.”