Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), () - YÜRÜME engelli 31 yaşındaki Canan Kâğıt, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1965 rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atladı.
Almanya'nın Hannover kentinden annesiyle birlikte Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne gelen doğuştan yürüme engelli Canan Kağıt, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçmak istedi. Kendisine uçamayacağı söylenince üzülen Kağıt, daha önce de birçok engelliye uçma keyfini yaşatan yamaç paraşütü pilotu İbrahim Somyürek'le görüşmesinden olumlu yanıt aldı. Büyük sevinçle 1965 rakımlı Babadağ'ın 1700 metre pistine çıkan Kağıt, Somyürek ile birlikte tandem (ikili) atlayış yaptı.
Yarım saat havada kalan Kağıt, eşsiz Ölüdeniz manzarasını gökyüzünden izledi. Pilotuyla birlikte Belceğiz Plajı'na sorunsuz inen Kağıt'a plajda bekleyen görevliler yardım etti. İnişin ardından Kağıt, görevlilerin yardımıyla tekerlekli sandalyesine alındı.
İlk defa yamaç paraşütüyle uçtuğunu söyleyen Canan Kağıt, gökyüzünde hiç korku yaşamadığını anlattı. Yamaç paraşütünün uçakla uçmaktan farksız olduğunu kaydeden Kağıt, "Babam uçtuğuma inanmayacak. Görüntü ve fotoğraflardan görür artık. Her şey çok güzeldi. İnşallah tekrar uçarım" dedi.
'UÇAMAZSIN' DEMİŞLER
Engellileri uçurmanın kendi inisiyatiflerinde olduğunu vurgulayan İbrahim Somyürek ise, "İnişte ve kalkışta arkadaşlarımızın yardımıyla engellilerimizi uçuruyoruz. Canan'a önce uçabileceğini söylemişler. Sonra 'Uçamazsın' demişler. Çok üzülmüş. Annesinin ricası üzerine bu uçuş gerçekleşti. Benim daha önceden haberim yoktu. Yoksa ağlatmazdık onu" diye konuştu.
Tüm engellileri Ölüdeniz'e davet eden Somyürek, yamaç paraşütü yapmak isteyen engellileri uçurmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI