AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Yelkenci Bartın Defterdarlığı ve Vergi Dairesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
AK Parti Bartın Milletvekili Tunç ve 2. sıra milletvekili adayı Yelkenci, beraberinde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Belediye Meclis üyesi Cahit Kemik ile birlikte Bartın Defterdarlığı ve Vergi Dairesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Tunç ve Yelkenci ilk önce Bartın Defterdarı Önder Özdemir’i makamında ziyaret etti. Burada gerçekleşen sohbetin ardından Tunç ve Yelkenci defterdarlık personelini ziyaret ederek, kolaylıklar diledi. Tunç ve Yelkenci daha sonra Bartın Vergi Dairesi Müdürü Bahadır Bağ’ı makamında ziyaret etti.
Buradaki sohbetin ardından bir açıklamada bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç: “Seçim çalışmaları kapsamında kamu kurumlarımız ziyarete devam ediyoruz. Kamu kurumlarında müdürlerimizi ve personellerini ziyaret ediyoruz. Bugünde defterdarımız, vergi dairesi müdürümüz ve personelini ziyaret ederek, onları selamlıyoruz. Vergi dairesi önemli, vatandaşlarımızın birebir irtibata olduğu önemli bir kamu kurumuz. Eskiden bu bina vali makamıydı. Ondan öncede kaymakamlık binasıydı. AK Parti’den sonra Valilik binasını ayrıca yaptık. Burası da defterdarlık ve vergi dairesi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Buranın geçen yıl tadilatı yapılmıştı. Tadilattan sonra daha kullanışlı bir hale getirildi. Bartın’ın ihtiyacına güzel cevap veriyorlar. Hemen karşımızda da adalet sarayı var. Orası ihtiyaca cevap vermiyor. Yeni bir adalet sarayını Bartın’a kazandırıyoruz. Projeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de ihaleye çıkacak. Amasra’ya kazandırdığımız gibi Bartın’a da daha büyük ve modern bir adalet sarayı kazandıracağız. Kamu yatırımları noktasında Bartın 13 yıldır kazanmaya devam ediyor. Yeni dönemde çok daha büyük yatırımlara sahne olacaktır. 2 Milyar TL kamu yatırımı yaptık. Devam eden 2 milyar TL kamu yatırımımız var. Bunların içerisinde kamu binaları, hizmet binaları, okullar, üniversite fakülte binaları, taşkın koruma çalışmaları, baraj inşaatları, tüneller, tarım desteklerinden tutunda sanayi yatırımlarına kadar birçok yatırımı kazandırmanın gayreti içerisinde çalışıyoruz. Bartın’ vergi dairemizde özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bartın’dan yıllık toplanan vergi 140 milyon TL civarında, yani Bartın’da devlete vatandaşların ödediği 140 milyon TL, üniversitemize ayrılan 3 yıllık bütçesinin yarısı kadardır. Demek ki biz ödediğimizden daha fazlasını alıyoruz. Kat ve kat fazlasını alıyoruz. Bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Bartın’ı her alanda geliştirmeye devam edeceğiz. Defterdarlık ve vergi dairesi personeline başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra Tunç ve Yelkenci Bartın Vergi Dairesi personelini ziyaret ederek, kolaylıklar diledi.