Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bandosu tarafından Çanakkale Deniz Zaferi ve Türk Silahlı Kuvvetleri şehitlerini anma konseri düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, askeri personel, şehit ve gazi yakınları, vatandaşlar, üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri izledi.
Konser öncesi AKM fuayesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi fotoğraf sergisi Vali Çiçek ve protokol tarafından gezildi.
Aksaz Deniz Üs Komutanlığı orkestra ve korosu şef Bando Yüzbaşı Atıf Taner Çolak yönetiminde, sırasıyla Vatan Marşı, İzmir’in Dağları, Hastane Önünde İncir Ağacı, Tuna Nehri, Havada Bulut Yok, Biz Atatürk Gençleriyiz, Ah Bir Ataş Ver, Yemen Türküsü, Yörük Ali eserlerini çalarken, üniversite öğrencileri tarafından da seslendirildi. Konserde, bir askerin ‘Yaşasaydım aranızda olacaktım’ şiiri salonda duygusal anlara neden oldu. Şiir bir Mehmetçiğin şehit olmadan annesine yazdığı şiiri konu alması izleyicileri gözyaşına boğdu.
Konserin sonunda Vali Amir Çiçek, emeği geçenlere teşekkür ederken, “Vatanın birliği ve bütünlüğü için şehit düşen tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir” dedi
Konser sonunda Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Muğla Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Rektör Mansur Harmandar orkestraya ve konserde emeği geçenlere teşekkür belgesi ve çiçek verdi.