Yozgat’ta açılan Bozok Yaz Spor okulu yoğun ilgi görüyor.
Yozgat Bozokspor Kulübü, öğrencileri spora kazandırmak ve yetenekli sporcuları belirlemek için her yıl açtıkları Yaz Spor Okulu bu yıl da yoğun ilgi görüyor. 8 Antrenörle 300’e yakın öğrenciye futbol eğitimi veren okulda zaman zaman profesyonel ligdeki futbol oynayan kulüplerde gelip futbolda yetenekli öğrencileri takip ediyor.
Bozokspor Teknik Sorumlusu Özkan Bayram, bu yıl 300’e yakın öğrencinin yaz spor okuluna katıldığını ve kayıtların devam ettiğini belirterek,”Bozokspor kulübü olarak amacımız Yozgat sporuna katkıda bulunmaz ilimizdeki yetenekli çocukları ve gençleri spora kazandırmayı amaçlıyoruz. Kulüp olarak çalışmalarımıza 4 yıl önce başladık ve 2 yıldır da resmi olarak sürdürüyoruz. Kulübümüzde futbolun dışında, basketbol, voleybol takımları, atletizm ve folklor ekibimiz bulunmaktadır” dedi.
1999 ve 2008 arası doğumlu çocuklara eğitim verdiklerini dile getiren Bayram, “Her yaş grubuna göre takımlar oluşturuyoruz. 2.Amatör Futbol liginde takımımız bulunmakta ve bu gençlerimizle maçlara çıkmaktayız. Futbolda yetenekli çok sayıda öğrencimiz bulunuyor ve bunları profesyonel liglerdeki kulüplerden transfer etmek istiyorlar. Yaz spor okulundaki yetenekli çocuklarımıza da lisans çıkartıp, kulübümüze alıyoruz. Amacımız çocuklarımızın boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmesini sağlamak, yeteneklerini ortaya çıkarmak, Yozgat’ta sporun gelişmesine katkı sağlamaktır. Okul döneminde antrenmanlarımızı hafta sonları yapıyoruz, okullar tatil olduktan sonra ise akşam saatlerinde serin vakitlerde sürdürüyoruz. Kayıtlarımız okullar kapanana kadar devam edecek ” diye konuştu.
Akademi Federasyonu tarafından Akademi Ligi kurulacağına değinen Bayram, “Akademi liginde Yozgat’ı, Bozokspor Kulübü olarak biz temsil edeceğiz. Bundan dolayı da çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Çocukların spora meraklı olmasının kendilerini çok sevindirdiğini vurgulayan Bayram, ailelerin de çocuklarını spora yönlendirmesi ve desteklemesiyle bu ilginin daha da artacağını sözlerine ekledi.