Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent merkezde yoğun olarak asfalt çalışmalarını sürdürürken, Atatürk Bulvarı’nda da asfalt serimi yapacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Atatürk Bulvarı’nın Ulus Atatürk Heykeli ile Sıhhiye Köprüsü arasında yapılacak modifiye asfalt çalışmaları nedeniyle bulvarın kısmi olarak trafiğe kapatılacağını söyledi. Üçpınar, 11 Ağustos Cuma gecesi başlayacakları çalışmaları, 14 Ağustos Pazartesi gecesi tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Okulların kapanması ve yaz mevsimi nedeniyle asfalt çalışmalarının yoğunlaştığını kaydeden Vedat Üçpınar, “Ulaşımı etkilememek ve mevsim koşulları nedeniyle merkezde onarımlar dışında yapamadığımız asfalt çalışmalarını okulların kapanması ve yaz mevsimi itibarıyla yoğunlaştırdık. Ekiplerimiz gece gündüz asfalt çalışması yapıyor” dedi.

Vedat Üçpınar, Atatürk Bulvarı’nda asfalt kaplama çalışmasının Ulus Atatürk Heykeli’nden Sıhhiye’ye gidiş yönüne doğru başlayacağını ve trafiğin kısmi olarak kapatılarak, çalışmaların hedefledikleri süre içinde tamamlanması için ekiplerin gece gündüz yoğun bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Sıhhıye Köprüsü’nden itibaren Kızılay yönüne Atatürk Bulvarı’nın geçmiş yıllarda modifiye asfalt ile kaplandığını belirten Üçpınar, bu nedenle çalışmanın Ulus Atatürk Heykeli’nden Sıhhiye Köprüsü’ne kadar yapılacağını ifade etti.

Dikmen Caddesi tamamlandı

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince Dikmen Caddesi’nde son tabaka olarak (aşınma tabakası) modifiye asfalt serimi de tamamlandı. Dikmen Caddesi’nde yer alan refüjün de, sürücü ve yayalardan gelen talepler doğrultusunda kaldırıldığını, yerine trafik akışının daha kolay olması için yol çizgileri çekileceğini bildiren Vedat Üçpınar, Başkent’in ana arterlerinden birisi olan Dikmen Caddesi’ne, geçen yıl ilk aşama asfaltın serildiğini, mevsim şartlarından ve kaldırımların yenilenmesinden dolayı asfaltın zarar görmemesi için son tabaka seriminin bekletildiğini belirterek, "Bu yaz da aşınma tabakası olarak en dayanıklı olan modifiye asfalt serdik. Bu gece de yol çizgilerini çekmiş olacağız" diye konuştu.

Vedat Üçpınar, okulların kapanması ve yaz mevsimi ile birlikte özellikle merkezde Çankaya İlçesi’nde modifiye asfalt serim çalışmalarının yoğunlaştığını da belirterek, “Dikmen Caddesi, Bülbülderesi Caddesi, Belligün Caddesi’nde modifiye asfalt serim çalışmaları tamamlandı. Esat Caddesi’nde modifiye asfalt çalışması başladı” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından modifiye asfalt kaplama çalışması başlayan ya da yapılacak yerler şunlar:

“Gazi Osman Paşa’da İran Caddesi ve Arjantin Caddesi’nde mevcut asfaltın trimerle kazıma çalışması başladı. Filistin Caddesi Yavuzevler Sokak ve Serhat Caddesi’nde mevcut asfalt kazınarak asfalt çalışmasına uygun hale getirildi. John F. Kennedy Caddesi’nde ise trimerle asfalt kazıma çalışması başlayacak.”