Suşehri ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Suşehri Hükümet Konağı önünde düzenlenen programda ilçe idarecileri ve gaziler adına iki gazi Atatürk anıtına çelenklerini sundu.

Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Fatih Mehmet Tehçi törende yaptığı konuşmada; "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde 153 sayılı kanun ile mareşallik ve gazilik unvanı verilmiş olup aynı zamanda 19 Eylül Gaziler Günü olarak ilan edilerek büyük bir coşku ile kutlanmaya başlanmıştır. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür” dedi.

Programın ardından Kaymakam Kadir Perçi, gazileri Suşehri Belediyesi Aspasya Parkı Sosyal Tesislerinde kabul etti. Gazilik ünvanının önemine değinen Kaymakam Kadir Perçi, "Türk halkı sizlere minnettardır. Sizler vücudunuzun bir parçasının bu vatan uğruna kaybettiniz. Vatan mücadelesi için, ülkeniz için mücadele verdiniz. Büyük devlet olma yolunda ülkeler arası harekatlara katıldınız. Sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.