Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerince Tuzburgazı’nın su sorunu çözülüyor. Söke Tuzburgazı Mahallesine yakın dağların tepelerinde bulunan içilebilir doğal su kaynaklarının mahalleye ulaştırılması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 4 kilometrelik hat ile mahalle sakinlerinin doğal ve içilebilir suya ulaşabileceği belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi doğal su kaynakları için projeler üretmeye devam ediyor. Yapılan testler sonucunda içilebilir kalitede olan pınarların birleştirilerek Tuzburgazı su depolarına getirilmesi projesi başlandı. Çalışmalara başlanmadan önce tüm resmi izinlerin alındığını ve projenin önemine değinen Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, “Muhtarla Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun yapmış olduğu toplantıda bu proje çıkmıştı. Gerekli izinleri aldık. Çalışmalara başladık. Çok yakın bir zamanda 4 kilometrelik bir mesafeden içilebilir olan pınarları Tuzburgazı depomuza borularla indirerek vatandaşımızın daha da kaliteli su içmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ASKİ’nin bölgedeki çalışmaları hakkında da bilgi veren AKkentli, sadece Tuzburgazı’nda değil bütün Söke’de ekiplerin bulunduğunu ifade ederek “Aydın büyükşehir belediyesinin Söke çalışmaları sadece Tuz burgaz ve üzerinde değil. Gölbent bir çalışmamız var. Bir de ASKİ ekiplerimiz Demirçay’da çok büyük bir çalışma içerisinde. Ekiplerimiz inanılmaz insan üstü bir gayret sarf ediyorlar. Adeta zamanla yarışılıyor” diye konuştu.