Aralarında ünlü oyuncu Allison Mack'in de bulunduğu, kadınların zorla alıkonulduğu ve şantajla cinsel ilişkiye zorlandığı seks tarikatının davasında yeni gelişmelerin yaşandığı ifade edildi. Nxivm'in lideri Keith Raniere'in yargılandığı davada daha 18 yaşına girmeyen kızlara, "bekaret kaybetme" hazırlığının yaptırıldığı ve Keith'e 'gelin olmak üzere' hazırlandığı ortaya çıktı.

Dava boyunca tanıkların verdiği ifadelerle, hem tarikatla hem de Raniere'e dair birçok detay anlatıldı. İşte o kan donduran detaylar...

Liderin doğum gününe özel ödeme:

Mahkeme kayıtlarına geçen ifadelere göre, her Ağustos ayında, Nixian olarak adlandırılan Nxivm üyeleri, 2 bin dolar (yaklaşık 12 bin TL) ödeyerek New York'taki Silver Bay bölgesine gidiyor ve burada Raniere'in doğum gününü kutluyordu.

Eski bir tarikat üyesinin ifadesindeki kutlamalarda, takipçileri tarafından "öncü" olarak adlandırılan Reniere için "saygı merasimleri" yapılıyordu.

Tanıklardan birinin bu olay hakkındaki ifadesi ise şu şekilde; 

"Farklı yerlerden gelen üyeler tarafından yapılan 'saygı merasimleri' ya da çeşitli eğlenceler oluyordu, bazen de sarkıcılar sahne alıyordu. Ancak bunların tümü Keith'e övgü fikrini merkeze alıyor ve bu çerçevede Keith'in yaptıkları kutlanıyordu. Bir nevi yetişkinler için yaz kampı gibiydi."

Sırasıyla ilişkiye...

Raniere'in 26 Ağustos'taki doğum gününde yapılan etkinlikler tamamen lidere adanıyordu ve liderin farklı istekleri yerine getiriliyordu. FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ajanı Michael Lever'in ifadesine göre, Raniere'in sırayla cinsel ilişkiye girdiği 15 ile 20 arasında kadın da hep yanında oluyordu. Ayrıca davayla ilgilienen yetkililere göre, bu kadınların Raniere'den başkasıyla cinsel ilişkiye girmesi yasaktı.

Genç kızlara bekaret hazırlığı: 

Eski üyelerden Daniela isimli kadın ifadesinde şunları söyledi:

Lidere sunulup ilişkiye girdik: 

"Daha önce kimseyle cinsel ilişkiye girmemiştim öpüşmemiştim bile. Keith'i de hiç bu şekilde düşünmemiştim ama üstü kapalı da olsa bazen benimle flört ettiğini anlayabiliyordum. Şimdi biliyorum ki, beni 'gelini olmaya' hazırlıyormuş. Öncü haftasında Rainere'e sunuldum, sonrasında ilişkimiz cinsel ilişkiye evrildi."

 Kilo alanlara hapis cezası: 

42 yaşındaki Lauren Salzman da tarikat üyelerinden biri. Salzman, Daniela'nın bir süre sonra yeniden kilo aldığını ve bu sebeple iki yıl boyunca bir yatak odasında tek başına 'hücre hapsi' verildiğini söyledi. Daniela'nın, iki yıl boyunca Raniere'den başka kimseyi görmesine izin verilmedi.

"Köle ve sahip" sistemi içinde cezalandırma:

Mahkemede, Nxivm'in içinde gizli bir başka örgütün kurulduğu ifade edildi. Piramid şeması şeklinde örgütlenen 'DOS'ta ise, 'efendiler' tarafından yönetilen çeşitli derecelerde 'köleler' vardı.

Cinsel ilişki tarikatında korkunç bekaret detayı! 18 yaşına girmeyen kızlara... - Sayfa 12

Bu grupta, piramitin tepesindeki "en üst düzey efendi" Raniere'den başka erkek yoktu. Onun hemen alt seviyesindeki köleler, kendi kölelerini seçiyordu. Ancak hepsinin hizmet ettiği asıl kişi Raniere'di.

Brooklyn federal mahkemesinde ifade veren grup üyelerinden Salzman, Raniere'in Meksika'daki evinde üst düzey 'kölelerle' birlikte bir 'bağlılık tazeleme' törenine hazırlandığı sırada gözaltına alındığını anlattı.

Raniere'in eski yardımcılarından Salzman'ın, polis Puerto Vallarta şehrindeki eve baskın düzenlediğinde 'efendisinin' önüne geçerek kendisini siper etmeye çalıştığı öğrenildi.